Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 
z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO),
 informuje się, że:

 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Krzyków we Wrocławiu z siedzibą przy ul. Podwale 30 we Wrocławiu.

2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod adresem e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lub adresem do korespondencji: Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Krzyków we Wrocławiu z siedzibą przy ul. Podwale 30, 50-040 Wrocław.

3. Celem zbierania danych jest prowadzenie postępowania sądowego na podstawie art. 6 ust 1 lit. c, e Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

4. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim, mogą zostać udostępnione wyłącznie organom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

5. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

6.Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów dot. archiwizowania i sposobu postępowania z aktami sądowymi.

7. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeśli Pani/Pana zdaniem, przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy unijnego rozporządzenia w sprawie ochrony danych osobowych tzw. RODO.

8. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do wykonania czynności związanych z prowadzeniem postępowania sądowego.

9. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji oraz profilowaniu.

 

 

Zobacz stopkę...